Κυκλοφόρησε η 2η έκδοση της Ευτυχιοκρατίας από τις Εκδόσεις Πόλις!

Εξαιρετικά νέα: το σημαντικό και επίκαιρο βιβλίο των Eva Illouz και Edgar Cabanas «Ευτυχιοκρατία: Πώς η βιομηχανία της ευτυχίας κυβερνά τη ζωή μας» (μετάφραση: Βασιλική Πέτσα) το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο που μας πέρασε από τις Εκδόσεις Πόλις βρίσκεται ήδη στη 2η έκδοσή του!

We are very happy to share that the Greek edition of Happycracy by Eva Illouz & Edgar Cabanas, which came out in June by Polis, is already in its 2nd edition!

Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε παρακάτω:

Η Eva Illouz και ο Edgar Cabanas βάλλουν κατά της δικτατορίας της ευτυχίας με έναν λόγο γεμάτο ζωντάνια. Πρόκειται για ένα εποικοδομητικό, εξαιρετικά επίκαιρο και σημαντικό βιβλίο, που μας βοηθά να αντιληφθούμε την επιρροή μιας νέας, παγκόσμιας ιδεολογίας που υπηρετεί την εξουσία.
Marie Lemonnier, L’Obs

Στο τελευταίο της βιβλίο, η κοινωνιολόγος καταγγέλλει τη διαταγή που μας απευθύνεται να είμαστε χαρούμενοι. Αυτή η ιδεολογία, εκτελεστικό όργανο της οποίας είναι η Θετική Ψυχολογία, δεν έχει παρά έναν και μοναδικό σκοπό: την ενοχοποίηση των ατόμων και την ενδυνάμωση του νεοφιλελευθερισμού. Για μία ακόμα φορά, η συγγραφέας επιθυμεί «να βάλει την Κοινωνιολογία εκεί όπου κυριαρχεί η Ψυχολογία».
Virginie Bloch-Lainé, Libération

Ένα ξεχωριστό βιβλίο [...] που αναδεικνύει την άλυτη αντίφαση, το αδιέξοδο, της παρούσας ατομικιστικής κοινωνίας. Στις μέρες μας, εάν ο Σωκράτης βάδιζε στην αγορά και έθετε τα σπουδαία ερωτήματά του γύρω από το καλό, το δίκαιο, αυτό που θα έπρεπε να επιδιώκουμε, θα έβλεπε να καταφτάνει κάποιος τύπος για να του προτείνει να γίνει καθοδηγητής προσωπικής εξέλιξης στην Google.
Raphaël Glucksmann, France Inter

Η κοινωνιολόγος Eva Illouz και ο ψυχολόγος Edgar Cabanas, οξυδερκείς παρατηρητές της εκμετάλλευσης των ενδόμυχων συναισθημάτων μας από τον καπιταλισμό, αποκαλύπτουν πώς η ευτυχία έχει μετατραπεί σε ιδιαιτέρως επικερδή αγορά και σε ιδεολογία συναρπαστική, αλλά και στρεβλή.
Catherine Portevin, PhiloMag

Μια δίκαιη κριτική της τυραννίας ενός μοντέλου τεχνητής ευτυχίας, απογυμνωμένου από κάθε κοινωνικό πλαίσιο.
Jean-Marie Durand, Les Inrocks

Την καλλιεργούμε, τη θεωρητικοποιούμε και τη μετατρέπουμε σε αντικείμενο επιχειρηματικής εκμετάλλευσης, γράφοντας βιβλία και παραδίδοντας μαθήματα γύρω από αυτήν. Πρόκειται για το νέο καύσιμο της παραγωγικότητας. Σε κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο, η ευτυχία έχει αναδειχτεί σε νέα τάξη πραγμάτων.
Nicolas Santolaria, Le Monde

Leave a Reply