Επανεκδόθηκε από την Εστία η νουβέλα της Άντζελας Δημητρακάκη, «Τέσσερις μαρτυρίες για την εκταφή του ποταμού Ερρινυού»

Επανεκδόθηκε πρόσφατα από την Εστία (επεξεργασμένη εκ νέου) η εξαιρετική νουβέλα της Άντζελας Δημητρακάκη, «Τέσσερις μαρτυρίες για την εκταφή του ποταμού Ερρινυού»!

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Η Επιφάνεια των Πραγμάτων ή Ερρινυός». Την ταινία, το σενάριο της οποίας βασίστηκε στη νουβέλα της Α. Δημητρακάκη, σκηνοθέτησε η Νάνσυ Μπινιαδάκη και είναι ελληνογερμανική παραγωγή.
Περισσότερα για την ταινία θα βρείτε εδώ: http://flix.gr/articles/errinyos-set-visit.html

Για το βιβλίο:
Δεκαετία του ’80, στη γειτονιά της κολάσεως. Η Ιωάννα, η Σοφία, η Κατερίνα και η Ραχήλ μεγαλώνουν φορώντας μαύρα ρούχα και πιστεύοντας στον Ian Curtis. Η καθηγήτρια της ιστορίας στο σχολείο τους πιστεύει στο μέλλον, ανακαλύπτοντας ωστόσο το παρελθόν. Το παρελθόν έχει ροή, υγρασία και δυνατότητα ανάδυσης. Το παρελθόν είναι ένα θαμμένο ποτάμι, λέγεται Ερρινυός, και εμπνέει οράματα για μια εκσυγχρονιστική οργάνωση του αστικού τοπίου. Όμως οι μαυροντυμένες μαθήτριες έχουν άλλα σχέδια για τη χρήση του παρελθόντος, καθώς και για τη ρήξη τους με το παρόν. Χρόνια αργότερα, όταν μια νεαρή ανθρωπολόγος φτιάχνει ένα «αρχείο μύθων και θρύλων της νεότερης Αθήνας», βρίσκεται αντιμέτωπη με τέσσερις μαρτυρίες για τη μυστηριώδη εκταφή του ποταμού Ερρινυού, αλλά και για το πώς η γοητεία της καταστροφής διαβρώνει την ενηλικίωση των ονείρων.

Leave a Reply