Ένα Κίτρινο Φύλλο

Ένα κίτρινο φύλλο πέφτει από ένα κλαδί και ταξιδεύει προς το χώμα.

Κι η διαδρομή του είναι γεμάτη συναντήσεις, εκπλήξεις και απρόσμενα συναισθήματα, καθώς βλέπει όσα έζησε από μια διαφορετική σκοπιά. Ώσπου η πορεία του φτάνει στο τέλος...ή μήπως είναι η αρχή;

Μια τρυφερή, συμβολική ιστορία που συγκινεί μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

 

Λεπτομέρειες

Συγγραφέας: Μιχάλης Μουλάκης
Εικονογράφος: Φίλιππος Φωτιάδης
Εκδότης: Εκδόσεις Ίκαρος
Χρονιά: 2017
Είδος: Picture Book
Βιβλιοδεσία: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 22 x 22 cm
Σελίδες: 32
Ηλικίες: 4+

Βραβείο: Βραβείο σε εικονογράφο για την εικονογράφηση βιβλίου με εικόνες για παιδιά και νέους από τον Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλίου (2018).

Ο Μιχάλης Μουλάκης είναι πολυβραβευμένος κειμενογράφος-διαφημιστής του οποίου οι καμπάνιες έχουν προβληθεί σε πάνω από 40 χώρες ανά τον κόσμο. Του αρέσουν τα βιβλία, τα καλά έργα, τα ταξίδια, καθώς και η διαρκώς επεκτεινόμενη συλλογή του από κούπες του καφέ. 'Έχει δύο λατρεμένους γιους και το Ένα Κίτρινο Φύλλο είναι το πρώτο του βιβλίο.

Ο Φίλιππος Φωτιάδης (1970) σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αμερική και είναι ιδρυτικό μέλος του δημιουργικού γραφείου we design με έδρα την Αθήνα. Παράλληλα με την αρχιτεκτονική ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει εικονογραφήσει για το θέατρο, για βιτρίνες καταστημάτων, για παιδικά βιβλία. Το Ένα Κίτρινο Φύλλο είναι το πρώτο βιβλίο που εικονογραφεί με θέμα τα φύλλα.