Υποβολή Προτάσεων

Σας ενημερώνουμε ότι το Ersilia Literary Agency δεν θα δέχεται υποβολές προτάσεων καθ'όλη τη διάρκεια του 2022, 2023 και του πρώτου μισού του 2024. 

Οι παρακάτω πληροφορίες θα ισχύσουν όταν το πρακτορείο αρχίσει να δέχεται ξανά υποβολές προτάσεων τον Ιούνιο του 2024. Παρακαλώ μην αποστέλλετε μηνύματα για διευκρινίσεις, συμβουλές, καθοδήγηση ή/και δείγματα του έργου σας μέχρι και τον Ιούνιο του 2024 γιατί δεν θα διαβαστούν/απαντηθούν.

To Ersilia Literary Agency δέχεται προτάσεις για έργα που να απευθύνονται σε ενήλικες στις κατηγορίες λογοτεχνική πεζογραφία (μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα) και φιλολογική πεζογραφία/δοκίμια (non-fiction) καθώς και προτάσεις για παιδικά-νεανικά βιβλία.

Το Ersilia Literary Agency δεν αναλαμβάνει προτάσεις για έργα ποίησης, επιστημονικής φαντασίας/τρόμου, βιογραφίες, ανθολογίες ποίησης και διηγημάτων, βιβλία μαγειρικής, θεατρικά έργα, σενάρια και φωτογραφικά λευκώματα.

Οι εκδοτικές προτάσεις θα πρέπει να αποστέλλονται μέσω email και να συνοδεύονται από τρία διαφορετικά συνημμένα έγγραφα:

  • Σύντομη περίληψη του έργου
  • Συνοδευτική επιστολή στην οποία θα περιέχεται σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα καθώς και πληροφορίες για τυχόν προηγούμενες εκδόσεις
  • Τα τρία ή τέσσερα πρώτα κεφάλαια του έργου σε γραμματοσειρά Times New Roman 12 και διάστιχο διπλής γραμμής.

Στον τίτλο του email είναι απαραίτητο να αναγράφονται οι πληροφορίες:

  • «Υποβολή Πρότασης/Τίτλος Βιβλίου/Όνομα Συγγραφέα»

Η επιβεβαίωση παραλαβής των εκδοτικών προτάσεων αποστέλλεται ηλεκτρονικά μέσα σε διάστημα δυο εργάσιμων ημερών.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγισης των εκδοτικών προτάσεων αποστέλλονται ηλεκτρονικά  σε χρονικό διάστημα, το αργότερο, οκτώ εβδομάδων. Όσα χειρόγραφα δεν επιλέγονται εντός του διαστήματος αυτού καταστρέφονται.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κρατούν αντίγραφα από όλα τα έγγραφα που αποστέλλουν στο Ersilia Literary Agency, εφόσον το Ersilia Literary Agency δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανή απώλεια ή ζημιά.