Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πλήθος το μυθιστόρημα της Naomi Fontaine, “Kuessipan, Είναι η σειρά σου”

Μόλις κυκλοφόρησε από τις νεοσύστατες και πολύ αξιόλογες εκδόσεις Πλήθος το μυθιστόρημα της Naomi Fontaine, “Kuessipan, Είναι η σειρά σου”, σε μετάφραση από τα γαλλικά της Πατρίσιας Μπόνου.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Οι μικρές αλλά ανθεκτικές κοινότητες των Ιννού του βορειοανατολικού Κεμπέκ ξετυλίγονται με τρόπο ποιητικό και σπαρακτικό. Ο κόσμος των νομάδων, των κυνηγών και των ψαράδων, η άρρηκτη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και ο δρόμος της παράδοσης που δελεάζει και τρομοκρατεί∙ η σκληρή πραγματικότητα της επαφής με τους Λευκούς, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, οι μανάδες και τα παιδιά.

Μια στοχαστική και πεισματικά αξιοπρεπής αποτύπωση της ζωής των Πρώτων Εθνών του Καναδά από μια σημαντική νέα φωνή της λογοτεχνίας των Ιννού.

Από το οπισθόφυλλο της αγγλικής έκδοσης:

“[Naomi Fontaine] writes in the same tradition as Native writers such as Thomas King and Louise Erdrich.” Le Devoir

Kuessipan (“to you” in the Innu language) is an extraordinary, meditative novel about life among the Native Innu people in the wilds of the Canadian North. With grace and perfect pitch, Naomi Fontaine conjures up a world that reads like no other, and a community of nomadic hunters and fishers, of mothers and children that endures a harsh, sometimes cruel reality with quiet dignity.

Naomi Fontaine is a member of the Innu First Nation. Kuessipan, her first novel, is based on her own experience. She is one of the most prominent First Nations writers in contemporary francophone Canadian literature.

Leave a Reply