Εξαιρετικές νέες κυκλοφορίες

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Ποταμός τα δυο εξαιρετικά βιβλία, “Περπατώντας. Φιλοσοφία”, του Frédéric Gros και “Λουκούμια” του Jan Wolkers, τα οποία εκπροσωπεί το Ersilia Literary Agency στην Ελλάδα εκ μέρους των L’autre Agence και 2Seas Agency αντίστοιχα.

Λίγα λόγια για το Περπατώντας:

«Οι μόνες ιδέες που αξίζουν είναι όσες σου έρχονται περπατώντας» υποστήριζε ο Νίτσε, και δεν ήταν μόνος –ο Καντ, ο Ρουσώ, ο Θορώ, ο Ρεμπώ, ο Χαίλντερλιν, όπως και πολλοί άλλοι περπατούσαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και με τον δικό του τρόπο. Ο Frédéric Gros, εμπεριστατωμένα και ιδιοφυώς, διαπραγματεύεται το βάδισμα από το σημείο Α στο Β ως μια πνευματική άσκηση, πολυδιάστατη και αυθεντική, που διεγείρει συναισθήματα και διανοήματα υψηλού φιλοσοφικού μεγέθους. Μια φιλοσοφική πραγματεία που υπερβαίνει τα παραδοσιακά όρια και μαζί μια διαυγής και ακριβής περιγραφή των μορφών που κρύβονται στο βάδισμα.

http://www.potamos.com.gr/index.php?route=product/product&product_id=366#sthash.o1q4dPKy.dpuf

Λίγα λόγια για τα Λουκούμια:

“Χρονικό ενός παράφορου πάθους, το βιβλίο αυτό είναι εμπνευσμένο από την τρικυμιώδη σχέση του συγγραφέα με τη δεύτερη γυναίκα του, Ανεμαρί Νάουτα. Ο ήρωας του βιβλίου, γλύπτης όπως ήταν κι ο ίδιος ο Βόλκερς, αναπολεί τη σχέση του με την Όλγα, αφού πια εκείνη έχει φύγει. Σε γλώσσα γλαφυρή και αθυρόστομη για την εποχή, θυμάται και περιγράφει τη ζωή μαζί της. Ένα βιβλίο ποταμός, λάγνο και σπαρακτικό, σταθμός στην ολλανδική μεταπολεμική λογοτεχνία”.

http://www.potamos.com.gr/index.php?route=product/product&product_id=333#sthash.J6LWJfgX.dpuf

Leave a Reply