Σειρά διαλέξεων από τον Νίκο Δήμου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Ορθολογισμός και Επιστήμη
Σειρά διαλέξεων από τον Νίκο Δήμου στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα.
Παρασκευή 6, 13, 20 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2015, στις 7:30 μ.μ.

Ορθολογισμός και επιστήμη. Δύο έννοιες ταυτόσημες. Ο ορθός λόγοςοργανώνει τη σκέψη και τη ζωή μας. Η επιστήμη, δουλεύοντας ορθολογικά, ερμηνεύει, φωτίζει, εξηγεί, θεραπεύει και, μαζί με την τεχνολογία, εφευρίσκει πράγματα που αλλάζουν, ευκολύνουν και πλουτίζουν τη ζωή.
Δύο έννοιες που λείπουν από τη σημερινή Ελλάδα. Η ζωή μας είναι ανορθολογική: ανοργάνωτη, γραφειοκρατική, χαοτική, ταλαιπωριακή. Καταναλώνουμε πολλά ανορθολογικά προϊόντα από αστρολογικά περιοδικά μέχρι θεωρίες συνωμοσίας.

Για τα θέματα αυτά, τόσο τα θεωρητικά όσο και τα πρακτικά, θα μιλήσει ο Νίκος Δήμου, σε μια σειρά τεσσάρων διαλέξεων, ενώ θα υπάρξει και ανοιχτός διάλογος με το κοινό.

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων, πριν από κάθε διάλεξη, η αγορά βιβλίου/ων ελάχιστης αξίας 9 ευρώ από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

http://www.metaixmio.gr/dialexeis_nikos_dimou/

Photo: Vladimir Rys

Leave a Reply