Αναφορά στο Ersilia Literary Agency στο Κυριακάτικο Βήμα

Ευχαριστούμε θερμά τη Λαμπρινή Κουζέλη για την αναφορά της στις επιτυχίες του Ersilia Literary Agency στην αραβική αγορά στο άρθρο της στο Κυριακάτικο Βήμα για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Σάρζας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συνολικά έξι ελληνικά βιβλία, των Ελένη Ανδρεάδη, Αμάντα Μιχαλοπούλου και Χρήστου Οικονόμου, θα κυκλοφορήσουν στην αραβική αγορά μέσω του Ersilia.
Σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω:

https://www.tovima.gr/printed_post/me-ton-pamouk-sti-sarza/

“Ελληνική λογοτεχνία στα αραβικά

Δεν συναντήσαμε έλληνα εκδότη εκθέτη στη ΔΕΒΣ (Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Σάρζας). Συναντήσαμε όμως τον αιγύπτιο εκδότη Σερίφ Μπακρ του οίκου Al Arabi Publishing and Distributing, ο οποίος θα εκδώσει την άνοιξη τρεις αραβικές μεταφράσεις βιβλίων του Χρήστου Οικονόμου και της Αμάντας Μιχαλοπούλου. «Για όποιον ενδιαφέρεται να κυκλοφορήσει στην αραβική γλώσσα η ΔΕΒΣ είναι το απαραίτητο σημείο συνάντησης και δικτύωσης» υποστηρίζει με πάθος ο Σερίφ Μπακρ. Αλλωστε οι τρεις ελληνικοί τίτλοι που θα εμπλουτίσουν τη σειρά σύγχρονης μεταφρασμένης λογοτεχνίας του από τη Σάρζα ξεκίνησαν από μια γνωριμία με την ελληνίδα ατζέντισσα Ευαγγελία Αυλωνίτη, μέσω της οποίας θα κυκλοφορήσουν στα αραβικά, από τον οίκο Egyptian Office for Publishing and Distribution, και τρεις τίτλοι παιδικών βιβλίων της Ελένης Ανδρεάδη”.

Δύο νέα βιβλία των Summersdale στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

UETIKOS

Δυο νέοι τίτλοι της πολύ επιτυχημένης σειρά βιβλίων αυτοβοήθειας των αγγλικών εκδόσεων, Summersdale, “Πώς να είσαι”, μόλις κυκλοφόρησαν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός:

Πρόκειται για τα Πώς να είσαι δυνατός της Άννα Μπαρνς και Πώς να είσαι θετικός της Σόφι Γκόλντινγκ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:

Mahir Guven’s, Grand frère, out in Greek / Στα ελληνικά ο Μεγάλος Αδελφός του Mahir Guven

Grand Frere

Mahir Guven’s highly-praised award-winning novel, Grand frère (Éditions Philippe Rey, 2017) has just come out in Greek by Ikaros Publishing!

Tη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Mahir Guven, Μεγάλος Αδελφός, από τις Εκδόσεις Ίκαρος!

▪️Βραβείο Goncourt πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα 2018
▪️Βραβείο Régine Deforges πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα 2018
▪️Βραβείο Première 2018

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ο μεγάλος αδερφός είναι οδηγός ταξί, κλεισμένος έντεκα ώρες την ημέρα στην «καμπίνα» του. Μόνιμα συνδεδεμένος στο ραδιόφωνο, ντρέπεται για τη ζωή του και τον κόσμο που ανοίγεται από την άλλη μεριά του παρμπρίζ. Ο μικρός αδερφός του βρίσκεται στη Συρία για ιδεολογικούς λόγους κι εδώ και αρκετούς μήνες εργάζεται ως νοσηλευτής σε μια μουσουλμανική ανθρωπιστική οργάνωση, χωρίς να δίνει κανένα σημάδι ζωής.

Αυτή η ατέρμονη σιωπή βασανίζει τον πατέρα και τον αδερφό του και τους κάνει ν’ αναρωτιούνται για τα πραγματικά κίνητρα της φυγής του. Όταν ο μικρός αδερφός επιστρέφει, είναι πλέον αλλαγμένος.

Σ’ αυτό το εντυπωσιακό πρώτο του μυθιστόρημα, ο Mahir Guven εναλλάσσει το ιδιαίτερο χιούμορ με το βάρος που διαμορφώνεται από το ζήτημα της τρομοκρατίας. Εξερευνά τον γεμάτο μοναξιά κόσμο των οδηγών ταξί που αγωνίζονται για την καθημερινή επιβίωση. Δεν ξεχνά όσους έφυγαν στη Συρία για να κάνουν την τζιχάντ: τη στρατολόγηση, τις μάχες, αλλά και την ανέφικτη επιστροφή στη Γαλλία.

Ξεπροβάλλει έτσι η οδυνηρή ιστορία μιας γαλλοσυριακής οικογένειας που προσπαθεί να χωρέσει σε μια κοινωνία όπου δεν της προσφέρονται παρά μόνο οι ελάχιστες ευκαιρίες.

Διαβάστε περισσότερα για τον «Μεγάλο αδερφό» του Mahir Guven εδώ: http://bit.ly/2C3OlcS