Christos Ikonomou’s Good Will Come From the Sea featured in Translated Lit’s most anticipated books of February 2019

GoodWillComeFromTheSeaCoverRH

“A profound meditation on the nature of justice in the wake of the devastation that was brought upon by the Greek economic crisis…”

Christos Ikonomou’s, Good Will Come From the Sea, (transl. by Karen Emmerich) is featured in Translated Lit’s most anticipated books of February 2019!

https://lnkd.in/eqX3fJB

Η αμερικανική έκδοση της συλλογής διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου, Το καλό θα ‘ρθει από τη θάλασσα (Εκδόσεις Πόλις), η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Archipelago, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα πιο αναμενόμενα μεταφρασμένα βιβλία του Φεβρουαρίου από το περιοδικό Translated Lit!

https://lnkd.in/eqX3fJB

H πρωτοποριακή αμερικανική σειρά βιβλίων για παιδιά Nick & Tesla τώρα και στα ελληνικά

Nick&Tesla

Μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος τα δύο πρώτα βιβλία της πρωτοποριακής αμερικανικής σειράς λογοτεχνικών επιστημονικών βιβλίων για παιδιά ηλικίας 9+, Nick & Tesla, των «Science Bob» Pflugfelder και Steve Hockensmith (Quirk Books).

Πρόκειται για τα “Επικίνδυνο εργαστήριο υψηλής τάσης” και “Αφηνιασμένος Ρομποστρατός”, στα οποία τα εντεκάχρονα αδέλφια Νικ και Τέσλα, με όπλα την εξυπνάδα, την έφεσή τους στη Φυσική και τη ζωηρή φαντασία τους λύνουν μυστήρια, καταδιώκουν κακοποιούς και κατασκευάζουν ηλεκτρομαγνήτες, εκτοξευτές πυραύλων και «ανδροειδή» από απλά καθημερινά υλικά!

Περισσότερα θα βρείτε εδώ:

https://lnkd.in/dnjsSjY

https://lnkd.in/dpk7yVb

Οι Αμερικανοί Πρόεδροι: Από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον στον Ντόναλντ Τραμπ στα ελληνικά

978-618-03-1077-1_2

Σήμερα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο το εξαιρετικά επίκαιρο δοκίμιο των έγκριτων Γάλλων ιστορικών, Hélène Harter και André Kaspi, με τίτλο, Οι Αμερικανοί Πρόεδροι: Από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον στον Ντόναλντ Τραμπ.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Κάθε τέσσερα χρόνια, οι Αμερικανοί εκλέγουν τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, πρόσωπο που έχει φτάσει να αποκαλείται «πλανητάρχης» και να παίζει κεντρικό ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή. Εδώ και 225 χρόνια, οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν σημαδέψει ο καθένας την εποχή του. Όμως ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους; Ποιες πολιτικές αναταράξεις διαμόρφωσαν τον θεσμό και τις εξουσίες του Προέδρου, και είναι τελικά τόσο ισχυρός όσο νομίζουμε;

Το βιβλίο αυτό έρχεται να φωτίσει το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ και την ταραχώδη πολιτική τους ιστορία, από τους ιδρυτές του έθνους ως και τον Ντόναλντ Τραμπ.

https://lnkd.in/dHWUFup

Το βιβλίο των αποφάσεων: 50 μοντέλα στρατηγικής σκέψης στα ελληνικά

Decision Book_Dioptra

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα το διαχρονικό παγκόσμιο μπεστ-σέλερ, Το βιβλίο των αποφάσεων: 50 μοντέλα στρατηγικής σκέψης, των Mikael Krogerus & Roman Tschappeler.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Καθημερινά καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις· από το τι θα φάμε για μεσημεριανό μέχρι το πώς να διευθετήσουμε μια παρεξήγηση με έναν συνάδελφο. Υπάρχουν όμως ακόμα πιο σύνθετα και απαιτητικά ερωτήματα:
Πώς μπορώ να κινητοποιήσω την ομάδα μου;
Πώς μπορώ να δουλεύω πιο αποδοτικά;
Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω;

Διαδραστικό, με εύληπτα διαγράμματα, ενσωματώνει σε έναν μόνο τόμο τα 50 κορυφαία μοντέλα λήψης αποφάσεων, όπως τον διάσημο «Πίνακα διαχείρισης χρόνου του Αϊζενχάουερ», τη «SWOT Aνάλυση», καθώς και το λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου σημαντικό «Μοντέλο του Ελβετικού Τυριού».
Eίτε έχετε μόλις εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα MBA είτε είστε μονίμως αναποφάσιστος είτε επιδιώκετε να βελτιώσετε την επαγγελματική σας κατάσταση, Το Βιβλίο των Αποφάσεων σας βοηθάει να δομήσετε και επομένως να καταλάβετε καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής. Περιλαμβάνει ακόμα μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να ανακαλείτε εύκολα τις γνώσεις που αποκτήσατε ως τη στιγμή που τις χρειάζεστε.
Από την προετοιμασία της δομής μιας παρουσίασης μέχρι την αξιολόγηση μιας επιχειρηματικής ιδέας ή απλά την καλύτερη κατανόηση του εαυτού σας, το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να απλοποιήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα και να κάνετε τα κατάλληλα βήματα προς τη σωστή απόφαση:

https://lnkd.in/dgseZ5V

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο μαγειρικής της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Maria Baharika Cover Patakis

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο μαγειρικής της Μαρίας Εκμεκτσίογλου με τίτλο, Eρωτικά μπαχαρικά της πολίτικης κουζίνας.
Περισσότερα θα βρείτε εδώ:
http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=750577

We are delighted to inform you that Maria Ekmektsioglou’s new cookbook, The Love Spices of Istanbul, has just come out in Greece by Patakis.

Maria Ekmektsioglou was born and raised in the Greek community of Istanbul, Turkey. She is one of Greece and Turkey’s most respected and popular cookbook authors, restaurateurs and TV chefs. Maria has written six best-selling cookbooks in Greek and Turkish and has hosted many cooking TV shows in Greece. The Love Spices of Istanbul is the first of several titles that she will be publishing with Patakis in the next few years.

To Πριν το ξημέρωμα του Σελαχαττίν Ντεµίρτας κυκλοφόρησε στα ελληνικά

Demirtas_Patakis_Cover

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη η πολυμεταφρασμένη και εξαιρετικά επίκαιρη συλλογή διηγημάτων, Πριν το ξημέρωμα, του Σελαχαττίν Ντεµίρτας, του φυλακισμένου βουλευτή και πρώην ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP)· του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας και πιο προοδευτικού πολιτικού σχήματος του μουσουλμανικού κόσμου.

Το Πριν το ξημέρωμα, το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του Ντεμίρτας, γράφτηκε στη φυλακή, πούλησε περισσότερα από 200.000 αντίτυπα στην Τουρκία και µεταφράζεται σε περισσότερες από 15 χώρες, ενώ η γαλλική του έκδοση ήταν υποψήφια για το βραβείο Médicis. Aφιερωμένο στις γυναίκες που δολοφονήθηκαν ή έπεσαν θύματα βίας ανά τον κόσμο, το βιβλίο δίνει φωνή στις αδικημένες και τους αδικημένους των παρυφών της τουρκικής κοινωνίας, φωτίζοντας έναν κόσμο, που αν και ζει κυρίως στο σκοτάδι, δεν παύει να πάλλεται από αγάπη, ανθρωπισμό και το φως της αλήθειας. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ: https://lnkd.in/d-VJeHq