Kallia Papadaki’s, Dendrites, shortlisted for the State Award for Best Novel!

Kallia Papadaki photo

Kallia Papadaki’s acclaimed novel, Dendrites, is in the short list for the State Award for Best Novel!

http://www.culture.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=2057

Το βραβευμένο με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μυθιστόρημα της Κάλλιας Παπαδάκη, Δενδρίτες, είναι υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος!

http://www.culture.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=2057

Το βιβλίο του διάσημου αστροναύτη της ΝΑΣΑ, Scott Kelly, σύντομα από τις Εκδόσεις Ροπή!

endurance

Το εξαιρετικό βιβλίο του διάσημου αστροναύτη της ΝΑΣΑ, Scott Kelly, με τίτλο Endurance: A Life in Space A Lifetime of Discovery θα είναι σύντομα διαθέσιμο και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ροπή! Ο 52χρονος Kelly έχει συμπληρώσει 520 ημέρες στο διάστημα στις 4 αποστολές της καριέρας του, αριθμό ρεκόρ για Αμερικανό αστροναύτη.

Στο συναρπαστικό βιβλίο του, ο εξαιρετικά δημοφιλής αστροναύτης μιλάει για τις εμπειρίες που τον διαμόρφωσαν, τις μοναδικές χαρές αλλά και τους τεράστιους κινδύνους της ζωής στο διάστημα, προσφέροντας σπουδαία μαθήματα ζωής καθώς και στιγμιότυπα καθηλωτικής ομορφιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=8bcYFc1qXnU

The Turkish edition of Nikos Dimou’s international bestseller, On the Unhappiness of Being Greek, is just out!

turk unhappiness

The Turkish edition of Nikos Dimou’s international bestseller, On the Unhappiness of Being Greek, is just out by Istos, bringing the total number of foreign editions to 9!

http://istospoli.com/book/Ne_Mutsuz_Yunanim_Diyen

Η Τουρκική έκδοση του εμβληματικού και πολυμεταφρασμένου έργου του Νίκου Δήμου, Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας (Πατάκης, 2015, 32η έκδοση) μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιστός σε μετάφραση Ηρακλή Μήλλα! Πρόκειται για την ένατη έκδοση του βιβλίου σε ξένη γλώσσα.

http://istospoli.com/book/Ne_Mutsuz_Yunanim_Diyen

Christos Ikonomou’s eagerly awaited, The Daughters of the Volcano, is out!

ekdoseisPolis

Christos Ikonomou’s, The Daughters of the Volcano, the eagerly awaited follow up to his short-story collection, All Good Things Will Come from the Sea, is now out in Greece by Polis Editions!

Κυκλοφόρησε το 4ο πολυαναμενόμενο βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου με τίτλο, Οι Κόρες του Ηφαιστείου, από τις Εκδόσεις Πόλις!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Οι “Κόρες του Ηφαιστείου” είναι ένα βιβλίο για αλαφροΐσκιωτους ανθρώπους και διπολικές καταστάσεις – φως και σκοτάδι, ποίηση και πραγματικότητα, παρελθόν και μέλλον, πράγματα θνητά και πράγματα αιώνια. Παρεκκλίνοντας από το ρεαλιστικό πλαίσιο των προηγούμενων βιβλίων του, ο Χρήστος Οικονόμου αφηγείται ιστορίες που ακροβατούν στα διαρκώς μεταβαλλόμενα σύνορα μεταξύ του ορατού και του αθέατου κόσμου, ενώ εμπλουτίζει το υπόβαθρο της αφήγησης με πολυάριθμες διακειμενικές αναφορές -άλλοτε ευδιάκριτες, άλλοτε υπαινικτικές- που ξεκινούν από τα απόκρυφα Ευαγγέλια, τα μεσαιωνικά συναξάρια και τις λαϊκές διηγήσεις θαυμάτων και επεκτείνονται στον σύγχρονο μυθοπλαστικό και στοχαστικό λόγο. Έντονη, επίσης, είναι η πολυπρόσωπη και πολυφωνική παρουσία των γυναικών σε όλα τα διηγήματα της συλλογής. Οι Κόρες του Ηφαιστείου είναι ένα βιβλίο για τις γυναίκες που θέτουν σε κίνηση τα γρανάζια της ιστορίας, για τις γυναίκες που φέρνουν τη λύτρωση, ορμώμενες από την υποδόρια διαίσθηση ότι η ελπίδα ανασταίνεται πάντα τελευταία. Οι Κόρες του Ηφαιστείου είναι ένα αναστάσιμο βιβλίο. Δηλαδή ένα χαρμόσυνο βιβλίο.

‘Melak, All Alone’ included in the 2017 White Ravens List! / Το βιβλίο ‘Μελάκ, μόνος’ στη λίστα White Ravens 2017!

COVER_MELAK

Fantastic news! Melak, All Alone (Kaleidoscope Publications, 2016), the sensitively-told and beautifully illustrated story of a young boy fleeing his war-torn country in search of safety, written by Argyro Pipini and illustrated by Achilleas Razis, was included in the 2017 White Ravens List!

In the words of the International Youth Library which selected the book: “Renowned author Argyro Pipini stirs reader’s empathy, letting them intimately experience Melak’s desperate situation by means of a clear, riveting portrayal of events, a subtle and perceptive use of language and a smart alternation of first and third person perspectives. The expressive picture sequences of artist Achilleas Razis employ intense colours and skilful light effects to reveal the entire spectrum of the text – from dismal terror to shining hope. An unusual format and high quality paper complete this aesthetically outstanding picture book.”

You can read more about it here: http://whiteravens.ijb.de/book/712

Με πολλή χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το εικονογραφημένο βιβλίο Μελάκ, μόνος (Καλειδοσκόπιο, 2016) της Αργυρώς Πιπίνη σε εικονογράφηση του Αχιλλέα Ραζή, η συγκινητική ιστορία ενός μικρού προσφυγόπουλου στο δύσκολο ταξίδι προς την ασφάλεια, συμπεριλήφθηκε στη λίστα White Ravens με τα καλύτερα βιβλία από όλον τον κόσμο για το 2017 της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου.

Με τα λόγια της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης, “η καταξιωμένη συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη προκαλεί τη συμπάθεια και την κατανόηση των αναγνωστών επιτρέποντάς τους να βιώσουν από πολύ κοντά την απελπιστική κατάσταση του Μελάκ μέσω της ξεκάθαρης και καθηλωτικής περιγραφής των γεγονότων, της διαισθητικής χρήσης της γλώσσας και της έξυπνης εναλλαγής μεταξύ πρώτου και τρίτου προσώπου. Ο Αχιλλέας Ραζής συνθέτει μια αλληλουχία εκφραστικών εικόνων χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα και κάνοντας αριστοτεχνικά παιχνίδια με το φως προκειμένου να αναδείξει όλο το φάσμα του κειμένου – από τον απόλυτο τρόμο μέχρι την φωτεινή ελπίδα. Το ασυνήθιστο σχήμα και το υψηλής ποιότητας χαρτί συμπληρώνουν αυτό το εξαιρετικό εικονογραφημένο βιβλίο.”

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ: http://whiteravens.ijb.de/book/712

Παρουσίαση του Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

dolores

Η αγαπημένη μας Dolores Payás θα παρουσιάσει το εξαιρετικό βιβλίο της, Πίνοντας με τον Πάτρικ Λη Φέρμορ, (Key Books, 2017), τη Δευτέρα 9/10 στο Νομισματικό Μουσείο σε μια συζήτηση με τη δημοσιογράφο, Ιωάννα Μιχελάκου. Σας περιμένουμε!

H Dolores Payás μετά το τέλος της συζήτησης με την Ιωάννα Μιχελάκου θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Ισπανίδα μεταφράστρια του Πάτρικ Λη Φέρμορ Dolores Payás επισκέφθηκε πρώτη φορά τον συγγραφέα στο σπίτι του στην Καρδαμύλη το 2009. Η πρώτη αυτή συνάντηση ήταν η απαρχή μιας φιλίας που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του συγγραφέα. Μέσα από το χρόνο που πέρασαν μαζί και τις συζητήσεις τους γεννήθηκε αυτό το βιβλίο. Ένα ανθρώπινο σκιαγράφημα του Άγγλου συγγραφέα και τολμηρού ταξιδευτή, του γοητευτικού και γενναιόδωρου Πάντι, που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του περιτριγυρισμένος από φίλους, ποτά και, πάνω απ’ όλα, τα βιβλία του.

Η συγγραφέας
Η Dolores Payás γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και έζησε αρκετά
χρόνια στο Μεξικό. Σπούδασε κινηματογράφο στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού και εργάστηκε ως σεναριογράφος στην τηλεόραση. Επιστρέφοντας στην Ισπανία, εξακολούθησε να εργάζεται ως σεναριογράφος και παράλληλα ως σκηνοθέτρια (σκηνοθέτησε δύο ταινίες μεγάλου μήκους). Τα τελευταία χρόνια αφιερώθηκε αποκλειστικά στη λογοτεχνία. Μεταφράζει, δημοσιεύει σε περιοδικά και γράφει μυθιστορήματα. Έχει μεταφράσει στα ισπανικά τα βιβλία του Πάτρικ Λη Φέρμορ Ρούμελη – Οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα, Ώρα για σιγή και Τρία γράμματα από τις Άνδεις, καθώς και τη βιογραφία του, την οποία έγραψε η Άρτεμις Κούπερ.
Τα τελευταία χρόνια ζει ανάμεσα στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Είναι παθιασμένη με τη λογοτέχνια και τη μουσική, αγαπάει τα σπίτια στην εξοχή και λατρεύει να περνάει χρόνο στον κήπο ή στην κουζίνα της.
Έχει δύο κόρες και μία εγγονή.