Ο Χρήστος Οικονόμου αφηγείται τη ζωή και την πορεία του στη LiFO

“Το βραβείο USC Dornsife’s Chowdhury Prize in Literature ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Είναι ένα διεθνές βραβείο από ένα μεγάλο ίδρυμα σε συνεργασία με ένα μεγάλο πανεπιστήμιο της Αμερικής, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, και ήταν η πρώτη φορά που δόθηκε. Επέλεξαν εμένα ανάμεσα σε συγγραφείς από όλο τον κόσμο και η απόφαση της κριτικής επιτροπής, που αποτελούνταν από σπουδαίους συγγραφείς Αμερικανούς και Αμερικανίδες, ήταν ομόφωνη, οπότε ήταν πολύ σημαντικό αυτό το βραβείο, όπως και όλα τα βραβεία, αν μη τι άλλο είναι κάτι ευχάριστο. Βλέπεις ότι κάποιοι άνθρωποι που δεν τους ξέρεις ούτε σε ξέρουν, άρα η επιλογή τους δεν έγινε με εξωγενείς παράγοντες, εκτιμούν το έργο σου, κι αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό. Σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσεις.”

Ο Χρήστος Οικονόμου αφηγείται τη ζωή και την πορεία του στη LiFO και μιλά για τα ανεξήγητα και γοητευτικά μονοπάτια της συγγραφής. Continue reading

Κυκλοφόρησε στα ελληνικά το “Κείμενο για όλους” της Cristina Morales από τις εκδόσεις Opera

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ JPEG

Ένα από τα πιο ανατρεπτικά και σημαντικά μυθιστορήματα της σύγχρονης ισπανόφωνης λογοτεχνίας μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Opera.

Πρόκειται για το “Κείμενο για όλους” της Cristina Morales, σε μετάφραση Μαρίας Μπεζαντάκου, για το οποίο η συγγραφέας τιμήθηκε με το Βραβείο Herralde και με το Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας. Continue reading

Μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά το “Ίσως πρέπει να μιλήσεις σε κάποιον” της Lori Gottlieb

ΓΚΟΤΛΙΜΠ ΕΞΩΦ JPEG

To “Ίσως πρέπει να μιλήσεις σε κάποιον” της Lori Gottlieb, ένα από τα πιο εξαιρετικά βιβλία που έχουν γραφτεί για την ψυχοθεραπευτική εμπειρία, μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Opera σε μετάφραση Μαριάννας Λουκάτου.

O Irvin Yalom είπε για αυτό: Continue reading

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πλήθος το μυθιστόρημα της Naomi Fontaine, “Kuessipan, Είναι η σειρά σου”

Kuessipan-1_1

Μόλις κυκλοφόρησε από τις νεοσύστατες και πολύ αξιόλογες εκδόσεις Πλήθος το μυθιστόρημα της Naomi Fontaine, “Kuessipan, Είναι η σειρά σου”, σε μετάφραση από τα γαλλικά της Πατρίσιας Μπόνου.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Continue reading

To “Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;” νικητής του Βραβείου Βιβλίου Public στην κατηγορία ελληνικό non-fiction

Με πολύ μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το πολυαγαπημένο μπεστ-σέλερ, Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ, του Θόδωρου Παπακώστα είναι ο μεγάλος νικητής του Βραβείου Βιβλίου Public στην κατηγορία ελληνικό non-fiction! Continue reading

To Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ του Θόδωρου Παπακώστα στην τελική δεκάδα των Βραβείων Βιβλίου Public στην κατηγορία ελληνικό non-fiction!

288315981_5149974861717459_2691606851344074756_n

Το πολυαγαπημένο μπεστ-σέλερ, Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ, του Θόδωρου Παπακώστα βρίσκεται στην τελική δεκάδα των Βραβείων Βιβλίου Public στην κατηγορία ελληνικό non-fiction!

Μπορείτε να το ψηφίσετε μέχρι και σήμερα, 14 Ιουνίου, στον παρακάτω σύνδεσμο: Continue reading

New translation deals for the The Gift 1 & 2 by Stefanos Xenakis

Stefanos-portrait-

The translation deals keep coming in for Stefanos Xenakis’ The Gift 1 & 2, bringing the total number of territories sold to 28!

We are thrilled to have closed a competitive 2-title auction (The Gift 1 & 2) in the Czech Republic and a deal for The Gift 1 in Slovakia with Euromedia Group and Grada Slovakia respectively, via our co-agent, Lucie Poláková, at Andrew Nurnberg Associates Prague!

Below you can find the list of territories sold so far: Continue reading