About ersilia

Evangelia Avloniti was born in Corfu, Greece. She studied at the Courtauld Institute of Art, University College London, King’s College London and Deree-The American College of Greece. In 2008 she was awarded the Diploma in Literary Translation (Greek into English) by the European Translation Centre (EKEMEL). She has collaborated with EKEMEL and The National Book Centre of Greece (EKEBI) on a number of translation projects for the 2007, 2008 Frankfurt Book Fair and the 2007, 2008 and 2009 Thessaloniki Book Fair. Her translation work from the Greek has been featured in New York based online magazine, InTranslation; New York newspaper, Brooklyn Rail; and EKEMEL’s online magazine, Apiliotis. Evangelia Avloniti formed the Ersilia Literary Agency in 2009 and works as a literary agent representing Greek authors and publishers worldwide as well as foreign agents and publishers in Greece.

Νέος συγγραφέας στη λίστα του Ersilia Literary Agency!

20201007_171041

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο εξαιρετικά δημοφιλής αρχαιολόγος, Θόδωρος Παπακώστας, γνωστός και ως Archaeostoryteller, τον οποίο ανακαλύψαμε στο TEDxAthens ανήκει πλέον στη λίστα των εκλεκτών συγγραφέων του Ersilia Literary Agency!

Ο Θόδωρος πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συγγραφή του πρώτου του βιβλίου. Μείνετε συντονισμένες και συντονισμένοι για περισσότερα νέα μέσα στις επόμενες εβδομάδες!

Περισσότερα για τον Θόδωρο Παπακώστα θα βρείτε εδώ:

https://www.instagram.com/archaeostoryteller/?hl=en

Robert Penn Warren’s classic novel, All the King’s Men, out in Greek by Polis Publishers!

ALL THE KING'S MEN_GREEK COVER

Robert Penn Warren’s classic novel, All the King’s Men, which the NY Times described as “America’s essential political novel” has just come out in Greek by Polis Publishers!

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πόλις το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Robert Penn Warren, Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά (μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου)! Το βιβλίο, το οποίο κέρδισε το Pulitzer Prize το 1947, συγκαταλέγεται στα μεγάλα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Νέος, οραματιστής και φιλόδοξος, ο Γουίλι Σταρκ ξεκινά την πολιτική του σταδιοδρομία αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για την ταπεινή του καταγωγή, να ταχθεί στην υπηρεσία του λαού, των απόκληρων και των αδικημένων, να αγωνιστεί για μια άλλη, προοδευτική Αμερική.

Τώρα πια είναι ο πανίσχυρος κυβερνήτης μιας Πολιτείας του αμερικανικού Νότου. Πεπεισμένος ότι τα αγνά ιδανικά ελάχιστη σχέση έχουν με τη σκληρή πραγματικότητα, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι, αν θέλει να παραμείνει πιστός στους στόχους του και ταυτόχρονα να διατηρηθεί στην εξουσία, δεν πρέπει να φοβάται αλλά, αντιθέτως, να εκμεταλλεύεται τη διαφθορά που επικρατεί στις ανθρώπινες σχέσεις, και να επιδίδεται με κυνισμό στον κατάλληλο χειρισμό ανθρώπων και καταστάσεων.

Όταν ο αριστοκρατικής καταγωγής δικαστής Μόνταγκιου Ίρβιν, που έχει τη φήμη του αδιάφθορου, στέκεται απέναντί του, ο Σταρκ καλεί σε βοήθεια τον σύμβουλό του Τζακ Μπέρντεν, στον οποίο αναθέτει να ξεψαχνίσει το παρελθόν του δικαστή: είναι βέβαιος ότι και εκείνος έχει θαμμένους σκελετούς στην ντουλάπα του. Ο Τζακ είναι ο άλλος κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος. Πρώην δημοσιογράφος, με ιστορικές σπουδές, άνθρωπος ιδιαίτερα καλλιεργημένος, παρατηρεί τα πάντα ως αφηγητής και αυτόπτης μάρτυρας, παραμένοντας διαρκώς αποστασιοποιημένος. Έχει επίγνωση τόσο της αξίας του καλού όσο και της κυριαρχίας του κακού. Διχάζεται ανάμεσα στον θαυμασμό και την απέχθειά του για το πρόσωπο του Σταρκ, γνωρίζοντας βαθιά μέσα του πως δεν θα καταφέρει να μείνει αμέτοχος ως το τέλος και πως η Ιστορία θα τον αδράξει.

Το Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά είναι ένα πολιτικό μυθιστόρημα, φιλοσοφικών και ηθικών αναζητήσεων, που αναδεικνύει το βάθος του στοχασμού και το εύρος της καλλιέργειας του συγγραφέα του, ένα έργο που εντυπωσιάζει με τη λεπτοδουλεμένη γλώσσα και με το ύφος του, συχνά λυρικό, ενίοτε απλό και λιτό, πάντα όμως νευρώδες και πλημμυρισμένο από εικόνες.

Εξαίρετη, υποβλητική ελεγεία για την τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, το Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά συγκαταλέγεται στα μεγάλα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.

“Η διηνεκής αξία του Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Γουίλι Σταρκ κατέλαβε μια θέση στη συλλογική λογοτεχνική μας συνείδηση, δίπλα στον Κάπτεν Άχαμπ, τον Χοκ Φιν, τον Τζέι Γκάτσμπυ, τον Χόλντεν Κόλφιλντ, τον “Λαγό” Άρμστρονγκ και μερικούς ακόμη”. (Τζόυς Κάρολ Όουτς, The New York Review of Books)

“Αρχίζει ως κωμωδία της εξουσίας, δανείζεται τους τρόπους της ιστορικής τοιχογραφίας και καταλήγει ως τραγωδία. Η λαμπρότητα της γραφής είναι αντάξια του βάθους του στοχασμού. Αριστούργημα; Ναι”. (Les Inrocks)

Κυκλοφόρησε η 2η έκδοση της Ευτυχιοκρατίας από τις Εκδόσεις Πόλις!

EbXLfssWsAYP4oo

Εξαιρετικά νέα: το σημαντικό και επίκαιρο βιβλίο των Eva Illouz και Edgar Cabanas «Ευτυχιοκρατία: Πώς η βιομηχανία της ευτυχίας κυβερνά τη ζωή μας» (μετάφραση: Βασιλική Πέτσα) το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο που μας πέρασε από τις Εκδόσεις Πόλις βρίσκεται ήδη στη 2η έκδοσή του!

We are very happy to share that the Greek edition of Happycracy by Eva Illouz & Edgar Cabanas, which came out in June by Polis, is already in its 2nd edition!

Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε παρακάτω:

Η Eva Illouz και ο Edgar Cabanas βάλλουν κατά της δικτατορίας της ευτυχίας με έναν λόγο γεμάτο ζωντάνια. Πρόκειται για ένα εποικοδομητικό, εξαιρετικά επίκαιρο και σημαντικό βιβλίο, που μας βοηθά να αντιληφθούμε την επιρροή μιας νέας, παγκόσμιας ιδεολογίας που υπηρετεί την εξουσία.
Marie Lemonnier, L’Obs

Στο τελευταίο της βιβλίο, η κοινωνιολόγος καταγγέλλει τη διαταγή που μας απευθύνεται να είμαστε χαρούμενοι. Αυτή η ιδεολογία, εκτελεστικό όργανο της οποίας είναι η Θετική Ψυχολογία, δεν έχει παρά έναν και μοναδικό σκοπό: την ενοχοποίηση των ατόμων και την ενδυνάμωση του νεοφιλελευθερισμού. Για μία ακόμα φορά, η συγγραφέας επιθυμεί «να βάλει την Κοινωνιολογία εκεί όπου κυριαρχεί η Ψυχολογία».
Virginie Bloch-Lainé, Libération

Ένα ξεχωριστό βιβλίο [...] που αναδεικνύει την άλυτη αντίφαση, το αδιέξοδο, της παρούσας ατομικιστικής κοινωνίας. Στις μέρες μας, εάν ο Σωκράτης βάδιζε στην αγορά και έθετε τα σπουδαία ερωτήματά του γύρω από το καλό, το δίκαιο, αυτό που θα έπρεπε να επιδιώκουμε, θα έβλεπε να καταφτάνει κάποιος τύπος για να του προτείνει να γίνει καθοδηγητής προσωπικής εξέλιξης στην Google.
Raphaël Glucksmann, France Inter

Η κοινωνιολόγος Eva Illouz και ο ψυχολόγος Edgar Cabanas, οξυδερκείς παρατηρητές της εκμετάλλευσης των ενδόμυχων συναισθημάτων μας από τον καπιταλισμό, αποκαλύπτουν πώς η ευτυχία έχει μετατραπεί σε ιδιαιτέρως επικερδή αγορά και σε ιδεολογία συναρπαστική, αλλά και στρεβλή.
Catherine Portevin, PhiloMag

Μια δίκαιη κριτική της τυραννίας ενός μοντέλου τεχνητής ευτυχίας, απογυμνωμένου από κάθε κοινωνικό πλαίσιο.
Jean-Marie Durand, Les Inrocks

Την καλλιεργούμε, τη θεωρητικοποιούμε και τη μετατρέπουμε σε αντικείμενο επιχειρηματικής εκμετάλλευσης, γράφοντας βιβλία και παραδίδοντας μαθήματα γύρω από αυτήν. Πρόκειται για το νέο καύσιμο της παραγωγικότητας. Σε κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο, η ευτυχία έχει αναδειχτεί σε νέα τάξη πραγμάτων.
Nicolas Santolaria, Le Monde

Very happy to be representing in Greece this year’s German Book Prize winner!

Weber_cover

We are very happy to share that we represent exclusively in Greece the winner of this year’s German Book Prize, Epic Annette by Anne Weber (Matthes & Seitz Berlin)!

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εκπροσωπούμε αποκλειστικά στην Ελλάδα το βιβλίο που κέρδισε το φετινό German Book Prize, το εξαιρετικό επικό βιογραφικό ποίημα/μυθιστόρημα, Epic Annette της Anne Weber!

Να σας ενημερώσουμε ότι το βιβλίο έχει πουλήσει 100,000 αντίτυπα από την κυκλοφορία του τον Μάρτιο του 2020 και βρίσκεται στη θέση 7 της λίστας bestseller του Spiegel!

The Greek edition of Karen Köhler’s novel, Miroloi, is just out by Psichogios Publications.

Miroloi HD

The Greek edition of Karen Köhler’s powerful thought-provoking novel, Miroloi, has just come out by Psichogios Publications.

Η ελληνική έκδοση του εξαιρετικού μυθιστορήματος της Karen Köhler με τίτλο Miroloi (Hanser Literaturverlage) μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Σ’ ένα φανταστικό νησί κάπου στις ελληνικές θάλασσες, υπάρχει ένα μοναδικό χωριό. Το όνομά του; Όμορφο Χωριό. Είναι όντως τόσο όμορφο;

Το χωριό δε διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχει καταστήματα, πέρα από έναν φούρνο, ένα σιδεράδικο, έναν μύλο κι ένα καπηλειό. Ό,τι παράγει μοιράζεται από τους Πρεσβύτερους εξίσου σε κάθε οικογένεια, και οι χωριανοί ανταλλάσσουν μεταξύ τους προϊόντα και υπηρεσίες. Οι άντρες αποφασίζουν για όλα σαν ανώτερα όντα, ενώ οι γυναίκες δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα∙ καθήκον τους είναι να παντρευτούν όποιον τους επιβληθεί, να κάνουν παιδιά, να φροντίζουν τα χωράφια και το σπίτι.
Σ’ αυτή την κλειστή κοινωνία, οτιδήποτε διαφορετικό ενοχλεί και παίρνει διαστάσεις θρύλου. Όπως το «Κορίτσι». Το «Κορίτσι» το ανακαλύπτει ο ιερέας του νησιού νεογέννητο σ’ ένα καφάσι με μπανάνες, και αναλαμβάνει να το μεγαλώσει. Κι εκείνο αποδεικνύεται ξεχωριστό, έχοντας μέσα του τεράστια δίψα για ζωή, για αγάπη, για γνώση.
https://www.psichogios.gr/el/moiroloi.html

Welcoming Il Saggiatore to our list of international clients

saggiatore-1078x516

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εκπροσωπούμε αποκλειστικά στην Ελλάδα τον έγκριτο ανεξάρτητο ιταλικό εκδοτικό οίκο, Il Saggiatore, ο οποίος ιδρύθηκε το 1958 από τον Andrea Mondadori, και ειδικεύεται στην εκλαϊκευμένη επιστήμη, ιστορία και στα οικονομικά. Εκδίδει επίσης μεγάλα ονόματα της ιταλικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας.

We are very happy to welcome Italian publishing house, il Saggiatore, to our list of international clients.

Established by Alberto Mondadori in 1958, il Saggiatore is an independent publishing house focused on literary fiction and non-fiction, with a particular emphasis on science, history and economics.

Their wide-ranging non-fiction list comprises the likes of Claude Lévi-Strauss, Jean-Paul Sartre, Nassim Nicholas Taleb, Daron Acemoglu, Paul Mason, Joseph Mazur, Jaron Lanier, Mark Cousins and Piero Camporesi, among others.

Their ever-growing literary fiction list includes Allen Ginsberg, Witold Gombrowicz, Joan Didion, Geoff Dyer, Olivia Laing, Joyce Carol Oates, Akwaeke Emezi, Esther Kinsky, Emma Glass, Mike McCormack and David Peace, to name just a few.

https://www.ilsaggiatore.com/rights/

News Update for Stefanos Xenakis’ The Gift!

119440574_3260214474026850_7426571955913338805_o

The good news keeps coming in for The Gift by Stefanos Xenakis!

We have just sold Russian rights to Mann Ivanov & Ferber thanks to Thomasin Chinnery at Zeitgeist Agency, and Brazilian rights in a four-way auction to Editora Sextante thanks to Amaiur Fernandez at International Editors’Co!

And some amazing sales news from Greece:
The Gift 2 has sold over 50,000 copies since its publication on June 1, The Gift 1 has sold over 150,000 copies in less than two and a half years, whereas all three titles combined by Stefanos Xenakis (including Captain) have sold 100,000 copies in 9 months!

You can find the full list of international rights sales for The Gift 1 & 2 below:

World English (at auction): HarperCollins UK & HarperOne US
German (at auction): Kailash/Random House Germany – Double offer for Gift 1 & 2
French (at auction): Pygmalion – Double offer for Gift 1 & 2
French N/A: Edito/Gallimard
Spanish (at auction): Zenit/Planeta
Portuguese excl. Brazil (at auction): Pergaminho/Bertrand/Porto
Dutch (at auction): HarperCollins NL
Complex Chinese (at auction): Eurasian Press/Eurasian Publishing Group Taiwan
Turkish (at auction): Doğan Kitap
Japanese (at auction): Bunkyosha
Italian (at auction): Rizzoli
Romanian (at auction): Lifestyle
Swedish: Lind & Co
Serbian: Vulkan
Russian: Mann Ivanov & Ferber
Brazilian Portuguese (at auction): Sextante

Welcoming Transit Books to our list of international clients

9781945492433_FC

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εκπροσωπούμε αποκλειστικά στην Ελλάδα τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο, Transit Books. Με έδρα την Καλιφόρνια ο οίκος Transit πρόσφατα εγκαινίασε μια νέα σειρά μικρών δοκιμίων με τον γενικό τίτλο, Undelivered Lectures. Τα δυο πρώτα βιβλία της σειράς τιτλοφορούνται, Lecture και Stranger Faces, και ασχολούνται με τη χαμένη τέχνη της διάλεξης και τη μυθολογία του προσώπου αντίστοιχα.

We are delighted to welcome Transit Books to our list of international clients!
Transit Books is an independent publishing house with a focus on international literature. Their authors include Jon Fosse, Esther Kinsky, Maria Tumarkin, Andrés Barba, and Jennifer Nansubuga Makumbi.

Transit have recently launched a new series called Undelivered Lectures, which features book-length-essays (and some short essay collections) in slim, handsome editions. The first two are Lecture by Guggenheim fellow Mary Cappello, a song for the forgotten art of the lecture, and Stranger Faces by Namwali Serpell, author of The Old Drift (Hogarth), a collection of speculative essays on the contemporary mythology of the face and the pleasure we take in faces that resist legibility, so-called stranger faces—the disabled face, the racially ambiguous face, the face of the dead.

You can find out more about Transit Books here:
https://www.transitbooks.org/

Εξαιρετικά νέα για το Σκέψου σαν μοναχός του Jay Shetty!

SHETTYFASAAA

Εξαιρετικά νέα για το Σκέψου σαν μοναχός (Εκδόσεις Ψυχογιός) του Jay Shetty!

Η πρώτη έκδοση των 6,000 αντιτύπων έχει σχεδόν εξαντληθεί σε μόλις δέκα μέρες από την κυκλοφορία του βιβλίου!

Welcoming Murdoch Books to our list of international clients

MB_Primary_Logo_LLW_Locations_black
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μόλις εγκαινιάσαμε την αποκλειστική συνεργασία μας στην Ελλάδα με τον αυστραλέζικο εκδοτικό οίκο, Murdoch Books.

Με έδρες το Σίδνεϊ και το Λονδίνο ο οίκος Murdoch Books είναι γνωστός παγκοσμίως για τα εξαιρετικής ποιότητας βιβλία του στις κατηγορίες, Προσωπική Ανάπτυξη (ψυχική και σωματική υγεία), Μαγειρική, Νέοι Τρόποι Ζωής.

We are delighted to welcome Murdoch Books to our list of international clients!

Murdoch Books is an independent, market-leading lifestyle publisher committed to sharing new conversations and fresh ideas for living life well.

Established by Murdoch Magazines in the early 1990s, Murdoch Books was acquired by Allen & Unwin in 2012 – a perfect match of independent spirit and proven creativity.

Murdoch Books pride themselves on having their finger on the pulse, staying ahead of emerging trends and being creative, brave, energetic and collaborative.

Their global publishing operation, extensive network of international partners across more than 20 languages.

Their head office is located in Sydney, while their international sales and rights are managed by their London team.

They publish books in the following categories:

• At the table
• Healthy body, healthy mind
• Conversation starters
• New ways of living

https://www.murdochbooks.com.au/